Kansalaisvelvollisuus: älä äänestä demaria
Kävin tänään sitten käyttämässä oikeuttani olla äänestämättä demaria, mikä on kaikkien suomalaisten kansallisvelvollisuus. Hieman horjuin velvollisuuteni täyttämisessä nähdessäni demariehdokkaiden joukossa parinkin syvästi arvostamani ihmisen naamat (mm. Ilkka Taipaleen, joka ansaitsee taivaspaikan Jumalan oikealla puolella siitä, että uskalsi väittää köyhillä miehillä olevan tässä maassa huonommat oltavat kuin keskiluokkaisilla feministeillä), mutta Lasse Lehtisen omahyväinen, turpaanvetoa nyrkkiraudalla inuva YTM-pärstä ja Paavo "Jos pääsen Jumalaksi Jumalan paikalle, haluan laajemmat valtuudet kuin nykyisellä Jumalalla on" Lipposen taannoinen lausunto, jossa hän sanoi, ettei pidä Puolueen heikentyneitä galluptuloksia merkkinä kansan epäluottamuksesta, ratkaisivat asian. Minä en siis äänestä demareita edelleenkään. Hätäratkaisuna äänestin ruotsinkielistä vihreää, vaikka se on todellakin hätäratkaisujen hätäratkaisu.
PÄIVITYS: tästä puolipiloillani kirjoittamastani on noussut sellainen keskustelu, että alan pikkuhiljaa tarkoittaa ihan tosissani tuota, mitä olen sanonut. Demareissa tuntuu laajemmaltikin olevan sellainen vika, että omia virheitä ei kyetä näkemään eikä tunnustamaan, koska lähdetään siitä, että ollaan koko puoluekentän moraalisin ja fiksuin ja paras porukka, joka kerta kaikkiaan ei kykene tekemään väärin. Jos kansa ei luota demareihin, vika on kansan, ei koskaan demareiden. Ja ne ryhmät - kuten ay-järjestäytyneet rautakourat tai akateemisesti koulutetut naistoimihenkilöt - jotka ovat oikeasti olleet sorrettuja joskus vuosikymmeniä sitten, ovat demarien virallisen sorrettuisuuslistan mukaan sorrettuja, joiden asiaa pitää ajaa, siinäkin vaiheessa kun he ovat nousseet kiistattomasti hyvinvoiviksi, jopa etuoikeutetuiksi ryhmiksi. Pitäkää mielessä, että minä en todellakaan vastusta työväenaatetta enkä ay-liikettä sinänsä, päin vastoin. Tilanne nyt vain näyttää siltä, että sen enempää ay-liike kuin työväenliikekään eivät nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa tunnu enää toimivan niinkään vielä huono-osaisten kanavana parempiosaisuuteen, vaan jo hyväosaisten tapana säilyttää hyväosaisuutensa. Demarien harrastama sorto- ja riistoretoriikka ei todellakaan muuta tätä mitenkään. Oma perheeni oli sellaista valkokaulusköyhälistöä, jonka asiaa kukaan ei ajanut, eivät demarit eivätkä kokoomus. Ja jo lapsena opin, että saadakseen apua tässä hyvinvointivaltiossa täytyy olla virallisesti määritellyllä ja hyväksytyllä tavalla huono-osainen. Oman perheeni ongelmien keskellä tulin monesti ajatelleeksi, että jos perheessämme olisi esimerkiksi alkoholismia, meille järjestyisi apua helpommin, koska silloin huono-osaisuutemme kuuluisi sellaiseen kategoriaan, joka viranomaisten papereista löytyi. Aivan vastaavasti demarit puolustavat köyhää ja sorrettua vain silloin kun köyhän köyhyydelle on demarien hyväksymät syyt ja sorrettu on heidän virallisesti sorretuksi määrittelemänsä. Työssäkäyvä akateemisen köyhälistön edustaja (kuten äitini aikoinaan) ei kelpaa viralliseen köyhien listaan eikä häntä demari auta.
30 turpaankerjuuta:
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Minäkään en äänestänyt demareita nyt, vaikka joskus aiemmin on näin tullutkin tehtyä. En kuitenkaan Lasse Lehtisen ärsyttävän naamataulun takia vaan siksi, että mielestäni demarit ovat jo liikaa loitontuneet siitä porukasta jota heidän periaatteessa pitäisi edustaa. Tuntuu siltä että demarijohdon mielestä tärkeämpää on rakennella jotain Eurostoliitto-utopiaa ja haaveilla Suomen NATO-jäsenyydestä. Toki demarit on pienempi paha kuin esimerkiksi kokoomus, jonka listalta pääsi läpi todella vastenmielisiä ehdokkaita.
Usling
Emme me äänestä mitään puoluetta sen takia, mitä se on tehnyt, vaan sen takia, mitä se lupaa tehdä ja miten hyvin uskomme sen pitävän lupauksensa. Minä en yksinkertaisesti luota siihen, että esim. tupakkateollisuuden mannekiini ja Margaret Thatcherin ihailija Lasse Lehtinen piittaa hevon paskaakaan hyvinvointivaltiosta.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Tuossa tulikin selitys sille, miksi teistä demareista ei pidetä: käyttäydytte juuri kuten neuvostokommunistit, eli pidätte toista mieltä olevia moraalisesti huonompina ja puolustatte toisianne fanaatikon lailla.
"...kunhan vain tajuatte sen, että ääni jollekin pienelle puolueelle voi olla kiva protesti mutta käytännön merkitystä sillä ei ole. Äänenne on vain pois niiltä ihmisiltä, jotka voivat oikeasti vaikuttaa EU:ssa."
Siinäpä hieno esimerkki demokratian halveksumisesta.
Usling
Minä taas äänestin demareita ensimmäistä kertaa elämässäni, koska listalla oli sekä Ilkka Taipale että Pirkko Lahti. Äänestin jälkimmäistä, mutta hän ei päässyt läpi.
Yleensä olen äänestänyt Vihreitä, koska se on nykyään hyvin lähellä sivistysporvaripuoluetta, siis sellaista jota järkiporvarit jokin aika sitten yrittivät Kokoomuksen sisällä ajaa, mutta heidät sitten jyrättiin.
Vasemmiston ja vihreiden ongelma on se, että köyhien asialla on liian monta puoluetta - äänet hajautuvat. Kokomuksen dilemma puolestaan on siinä, että Suomesta puuttuu ylempi keskiluokka lähes kokonaan.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Vaaleihin lähtiessä jokaisella puolueella/ehdokasryhmällä on tasan nolla ääntä. On nimenomaan demokratian halventamista lähteä tuolle "äänesi sille-ja-sille on merkityksetön" - linjalle, koska sen tarkoituksena nimenomaan on lannistaa toisinajattelijat ja saada heidät, joita valtapuolueiden linja ei miellytä, jäämään kotiin. Eli hillitympi versio siitä mitä suojeluskuntalaiset harrastivat 1930-luvulla vaalihuoneistojen liepeillä.
Ja kyllä nuo puolueiden ohjelmat tiedetään. Niillä vain harvemmin on juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa. Paavo Lipponenkin sopisi paremmin johtamaan kokoomusta kuin demareita.
Usling
"En puolustele fanaattisesti ja vertaus neuvostokommunisteihin on aika mauton, koska juuri sosiaalidemokraattinen puoluehan Suomessa varmisti sen, ettei vasemmisto liu'u stalinismiin. Myönnätte kyllä tämän jos on yhtään rehellisyyttä jäljellä."
Komissaari sanoo: "Vertaus tsaarin ohranaan on aika mauton, koska juuri me bolsevikit varmistimme sen, ettei tsaari koskaan palaa valtaan. Myönnätte kyllä tämän, jos on yhtään rehellisyyttä jäljellä."
"...ja tämä on totuus."
Pravda?
"Oletteko muuten lukeneet Lasse Lehtisen väitöskirjaa?"
No eipä kiinnosta, kyllä Lehtisen propaganda jo tiedetään.
"Se kirja kolahtaa kipeästi"
Jos kolahtikin kipeästi sinuun, niin ei sen tarvitse kolahtaa meihin.
"...ja harmittaakin heitä, joilla ei ole puhtaita jauhoja pussissa."
Sinä täällä olet ainoa, jolla ei ole puhtaita jauhoja pussissa. Pistää epäilemään, ettet ole oikeasti demari, koska minun on vaikea uskoa, että kukaan demarikaan olisi noin hölmö. Pikemminkin yrität vahingoittaa demarien asiaa esiintymällä parodiana autoritäärisestä demarista.
Joku kirjoitti: "En tajua miksi ihmiset äänestävät esimerkiksi vihreiden tai vasemmistoliiton kaltaisia puolueita, kun demarit kuitenkin ajavat ihan samojen ihmisten oikeuksia, eli köyhien ja vähäosaisten."
Tuota, milloin vihreät ovat ajaneet köyhien ja vähäosaisten asiaa? Entä Lipponen?
Hiski
Kylla kaikki puolueet Suomessa ajavat köyhien ja vähäosaisten asiaa. On aivan hölmöä yrittää omia se vain vasemmiston asiaksi. Edes historiassa se ei ole
niin Suomessa ollut. Esim. Kokoomuksella on ollut puolueen perustamisesta lähtien vähäosaisista huolehtiminen tärkeää. Toki painotuseroja loytyy.
Ehkä merkittavin ero on siinä, että oikealla ajatellaan, että kakku pitää ensin kasvattaa ja sitten vasta jakaa. Tämä on ymmärrettävää, kun muistaa vasemmalta loytyvan aika vähän ymmärrystä siitä, miten talouselämä toimii. Saamapuolella asiat näyttävät toisilta.
Eräällä kommentoijalla on yllä mennyt suojeluskunnat ja lapuanliikkeet sekaisin. Historian tuntemus on politiikan kommentoinnissa hyvinkin tarpeellinen avu.
Sosialidemokratian merkityksen suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana ja totalitaarivasemmistolaisuuden torjujana toki tunnustan.
Nykyisin puolue ay-liikeineen on jo enemmän edistyksen
jarru, ettenkö sanoisi kohta taantumuspuolue.
HK (omasta mielestään sivistysporvari)
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jos me äänestämme demareita, niin miten käy?
a) Demarit säilyttävät hyvinvointivaltion, koska demarit ovat aina hyviä ja oikeassa ja köyhän asialla
b) Demarit purkavat hyvinvointivaltion, mutta goebbelsiläisen valheellisesti uskottelevat pelastavansa sen sitä purkamalla
Jos me emme äänestä demareita, vaan niitä pieniä protestipuolueita, niin miten käy?
a) Pienet puolueemme nousevat vaa'ankieliasemaan, jolloin demarit, jotka ovat kärsivällisiä ja suvaitsevaisia ja kompromissikykyisiä, ottavat pienet puolueemme yhteistyöpartnereiksi ja koettavat sovittaa niiden vaatimukset yhteen hyvinvointivaltion tarpeiden kanssa
b) Demarit liittyvät yhteen konservatiivien kanssa säilyttääkseen valtansa, leimaavat pienet puolueemme stalinisti- ja ympäristöterroristipuolueiksi ja kohtelevat niitä poliisivaltiometodein ojentaen samalla konservatiiveille ystävän käden hyvinvointivaltion purkamistyössä.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Kyllä Lipposen elkeet puhuvat puolestaan.
"Tilanne nyt vain näyttää siltä, että sen enempää ay-liike kuin työväenliikekään eivät nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa tunnu enää toimivan niinkään vielä huono-osaisten kanavana parempiosaisuuteen, vaan jo hyväosaisten tapana säilyttää hyväosaisuutensa."
Tämä kai johtuu siitä, että 'absoluuttisesti huono-osaisten' määrä suhteessa 'relatiivisesti huono-osaisiin' on pienentynyt ja sitä kautta SDP:sta on tullut 'kokoomus-lite' urbaaneille nyky-valko-kaulus-näennäis-köyhälistölle.. (siis sille sakille, joitten maailmankuvan mukaan kansalaisille kuuluu kansalaispalkan lisäksi kamerakännykkä, dvd ja laajakaista).
"Demarien harrastama sorto- ja riistoretoriikka ei todellakaan muuta tätä mitenkään."
Viitaten edelliseen: 'antaa isotuloisten porvarien maksaa viulut ja viikarit. Meille. Nyt. Vanhat ja sairaathan kuolee jo luonnostaan...'
"Ja jo lapsena opin, että saadakseen apua tässä hyvinvointivaltiossa täytyy olla virallisesti määritellyllä ja hyväksytyllä tavalla huono-osainen."
Niinpä. Järjestelmien ongelmaksi ennemmin tai myöhemmin tuntuu nousevan tarve kategorioida asiakkaansa avun hakijoihin ja sen tarvitsijoihin - mikä toki on ymmärrettävää silloin kun 'kymmentä hyvää' ollaan jakamassa kaikille kynänsä vaaliuurnalle raahanneille.
Vrt. kommunismin ideologia vs. käytännön toteutus ja ideologian toteutuminen. Tässä mielessä puhtaasti moraaliin ja hyvään tahtoon perustuvat avustusjärjestelmät tuntuvat toimivammilta vaihtoehdoilta.
"Aivan vastaavasti demarit puolustavat köyhää ja sorrettua vain silloin kun köyhän köyhyydelle on demarien hyväksymät syyt ja sorrettu on heidän virallisesti sorretuksi määrittelemänsä. Työssäkäyvä akateemisen köyhälistön edustaja (kuten äitini aikoinaan) ei kelpaa viralliseen köyhien listaan eikä häntä demari auta."
Niinpä. Yleispätevistä lääkkeistä ei useinkaan löydy apua erikoisiin sairauksiin, joten: Älä äänestä demaria.
Päin vastoin. Demarien lääkkeet eivät ole riittävän yleispäteviä, vaan ne pyrkivät ottamaan erikoisin ja spesifein toimenpitein huomioon vain sellaiset sairaudet, jotka demarin (ja hänen pönkkäryhmiensä) rajoittuneessa mielessä ovat tärkeitä ja yhteiskunnallisesti merkittäviä sairauksia. Siinä se vika on.
Juoppojen työläisten lapsista tulee huolehtia, koska juopot työläiset ja heidän lapsensa ovat demarien tukiryhmää, tai demarien tukiryhmälle tuttu ilmiö, joka osataan ottaa huomioon ja jolle järjestetään spesifinen apumahdollisuus. Akateemisen working poorin lapsista ei huolehdita, koska ei ole yleisluontoista mekanismia, joka tunnistaisi näiden hädän.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Edelleenkin: Jos teistä demareista ei pidetä, niin se on demokratiassa ihan teidän oma ongelmanne. Menneisyys menneisyytenä, mutta teillä pitää olla jotain muuta tarjottavananne kuin tuo "te ootte ihan tyhmiä jos ette äänestä meitä" -asenne, jos haluatte varmistaa äänet itsellenne tulevaisuudessakin.
Onko noin vaikeaa hyväksyä, että poliittisen uskottavuuden säilyttämiseksi on oikeasti tehtävä hartiavoimin työtä, ja osattava vastata ajan haasteisiin? Mitä sitten tulee tuollaisiin "mitäs opiskelette jotain folkloristiikkaa" -heittoihin, se on alkeellista viholliskuvilla pelaavaa demagogiaa (kukaan muu ei tosiaan ole puhunut mistään "folkloristiikasta") ja äänestäjien halveksuntaa. Sillä jos luulette pärjäävänne, niin eipä hyvin mene. Ei todellakaan.
Tunnuslauseemme olkoon tästedes, ei edes "älä äänestä demaria", vaan "älä tervehdi demaria, älä puhu demarille, kierrä hänet kaukaa".
Jos äänten hajaantuminen on vahingoksi hyvinvointivaltiolle, niin opetelkaa sossut ajattelemaan vihreitä ja kommareita strategisina yhteistyökumppaneina. Opetelkaa tekemään kompromisseja. Onnistuisikohan vanhalta koiralta vielä niin uusille urille kääntyminen?
Näin siis jos tosissanne haluatte pelastaa hyvinvointivaltion. Mutta koska sen strategisen yhteistyökumppanuuden sijasta solvaatte esim. vihreitä ekoterroristeiksi (aivan tavallista Lipposen kielenkäyttöä) ja olette kompuksessa mieluummin kokoomuksen kanssa, niin ei ole juurikaan uskottavaa, että haluaisitte pelastaa hyvinvointivaltion. Pikemminkin se on pelkkä retorinen kikka vallan kahvassa roikkumiseksi.
Ja jos Lipponen ottaa ihmisiä aivoon, niin antakaa sille kenkää puolueesta. Takaan ja alleviivaan, että sillä keinolla tulee veret seisauttava vaalivoitto. Minun äänestäni voitte olla satavarmat heti kun näen Lipposen spurgujen seassa katuojassa.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Kuka pelottelee? Sinä tulet ihmisten blogeihin ja rupeat rähjäämään!
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Minun piti poistaa demaripropagandistin viimeinen viesti (demareilla ei enää ole sananvapautta blogini kommenttiosastossa) mutta tulin vahingossa poistaneeksi myös allaolevan anonyymin viestin sekä omani. Tässä on niistä molemmista kopiot.
Kuten sanottu: Demarit voivat kuvitella, että heillä on jokin oikeus kieltää minua ilmaisemasta mielipiteitäni, mutta tästedes he saavat maksaa siitä. Tässä blogissa ei enää suvaita demarien propagandaa eikä demarimyönteisiä mielipiteitä.
Anonymous said...
Ei Soininvaaran tavoite ole heikentää matalapalkka-alojen työehtoja vaan mahdollistaa työllistyminen edes osalle sitä porukkaa, joka muuten jäisi työmarkkinoiden ulkopuolelle. Onko se niin vaikea ymmärtää?
HK (omasta mielestään sivistysporvari ja muidenkin mielesta porvari)
16.6.04
Panu said...
Ja tästä lähtien tässä blogissa on selvien natsien ja rasistien lisäksi kolmas totalitaarinen ryhmä, jolla ei ole puhevapautta: demarit. Syy on sama: kun ei arvosteluun vastata muuhun kuin uhkailulla ja moralisoinnilla ("olette ihan tyhmiä jollette äänestä meitä"), niin silloin mitään keskustelua ei synny. Minun blogini ei ole minkään poliittisen ryhmän propagandafoorumi.
Niin että tule kerrankin saatanan demari vielä tänne uhkailemaan, niin viestisi pyyhitään niitä lukematta.
16.6.04
Lähetä kommentti
<< Himaan