Kuka on ATM?
Oksana kirjoitti pari postausta sitten: Lisäksi minä ja Panu olemme näemmä eri mieltä siitä, ketkä lasketaan Alemman tason miehiksi. Minä nimittäin lasken sellaiseksi esimerkiksi jotkut yli kolmikymppiset, kaljamahaiset, ikityöttömät äijänkäppänät, jotka vetävät kaljaa lähipubissa ja valittavat, kuinka kaikki kohtelevat heitä kaltoin. Panua en laskisi ATM:ksi, vaikka hän minulle siitä saattaa suutahtaakin. Olen käsittänyt, että MA-teorian mukaan ATM:n ja YTM:n eron tekevät erityisesti raha, status ja ulkonäkö. En ole nähnyt Panua, joten hänen ulkonäköön en voi kommentoida enkä myöskään hänen rahatilannettaan, mutta minusta maisteristason mies, joka valmistelee tohtorintutkintoa ja osaa lukuisia kieliä ei kyllä ole hirveän alhaista tasoa. Ei hän toki YTM:kään ole, lähinnä jotain siltä väliltä, samoin kuin suurin osa miehistä.
Minä en ole ollenkaan pahoillani siitä, Oksu, jos et pidä minua ATM:nä. Jos nykyinen suhteesi syystä tai toisesta katkeaa, lupaan välittömästi kosia. Silloin saadaan nähdä, kuka on ATM.
No, vakavasti puhuen: elämä olisi varsin helppoa, jos olemassa olisi keskitason miehiä, kuten Oksana samassa iontráilissaan väittää heitä olevan. Todellisuudessa YTMien ja ATMien sisällä on tietenkin vaihtelua, ja aiemmin hyvin yksiselitteinen YTM saattaa vanhuudenrappiotaan valua hyvinkin lähelle rajalinjaa. Mutta jokainen näennäisesti keskitasoinen mies on aina yksiselitteisesti joko YTM tai ATM. Kannattaa ajatella YTM:ien ja ATM:ien rajalinja asymptoottina, siis koordinaatistossa olevana suorana, jota funktiokäyrä lähestyy, mutta jota se ei saavuta ennen kuin äärettömyydessä. (Esimerkiksi käänteislukufunktion f(x) = 1/x käyrä lähestyy miinuksen puolella negatiivista ja plussan puolella positiivista äärettömyttä.) Sekä YTM-että ATM-käyrät kyllä pääsevät varsin lähelle asymptoottia, mutta ylittää sitä ei voi (ykköstä ei voi jakaa nollalla).
ATM ja YTM tietenkin määritellään minun mallissani ennen muuta sen mukaan, millainen käytännön menestys miehellä on naisten keskuudessa. Minä olen yksiselitteisesti ATM. Oksu sanoi joskus itseään ATN:ksi, koska häntä ei ole baareissa koskaan tultu iskemään - mitä minun on suoraan sanoen vaikea uskoa, koska hän on sekä älykäs, reilun oloinen että varsin hyvännäköinen - mutta Oksulla on poikaystävä, ja ilmeisesti varsin onnellinen ja vakiintunut suhde, mikä on selvä merkki korkeasta markkina-arvosta: parhaat naiset viedään tunnetusti käsistä.
Sekä Oksu että monet markkina-arvoteoreetikot unohtavat markkina-arvon määrittelyyn kuuluvan mielivaltaisuuden, eräänlaisen koulukiusaajahengen: mies, jossa periaatteessa ei pitäisi olla mitään vikaa, joutuu vain mielivaltaisen kiusanteon seurauksena leimatuksi ATM:ksi ja ressukaksi. Tietyssä vaiheessa leima sitten muuttuu itseään toteuttavaksi ennusteeksi.
0 turpaankerjuuta:
Lähetä kommentti
<< Himaan